Dragi moji
Nakon clanaka KAKO OBJAVITI KNJIGU U SRBIJI i PRONACI POSAO U SRBIJI=NEMOGUCA MISIJA koji su kod vas pobrali veliko interesovanje,slozicete se samnom da je naredna tema za razmisljanje i raspravu KAKO POSTATI SLAVAN U SRBIJI?Verovali ili ne dok sam bila mladja kako se domoci slave bila mi je glavna preokupacija.Radila sam svasta nesto.Isla sam na balet,igrala u grupi,dizajnirala modele odece,napisala svoj prvi (deciji) roman sa 13 godina.Cak sam jedno vreme dok sam bila u osnovnoj skoli ozbiljno razmisljala da se bavim glumom i pokusam da upisem FDU.A onda sam krenula na pravni fakultet i svaki moj talenat se tu ugusio.Kao i uvek na posletku,nakon sto se sve u mom zivotu srusi uvek mi je ostajalo jedino pisanje-to je ono sto mi nikada niko nece moci oduzeti.Postoje nekoliko nacina na koji se u Srbiji mozemo domoci slave od kojih ubedljivo prvo mesto drzi 1)Ucestvovanje u nekom od rijaliti soua -sto vise psovki izgleda doprinosi vecoj popularnosti.2)Ucestvovati u zvezdama granda-nisam imala priliku da gledam ova bajna izvodjenja ali se o njima zasigurno pricalo vise nego sto se zasluzuje.Oprez ni zvezda granda se ne mozete domoci ukoliko nekome od grandovaca niste nekakav rod ili u najgorem slucaju prijatelj.3)Ukoliko imate roditelje koji se bave javnim poslom-ovaj nacin je vec najbolja garancija za Vas uspeh.Ukoliko ga ispunjavate vec ste samim pojavljivanjem postali slavni.I mozda manje medijski propracen ali i te kako omiljen na netu 4)Postaviti zanimljiv video na jutjubu.Kao sto ste primetili bas kao ni u uslovima potrebnim da bi se zaposli nisam pomenula ni znanje ni obrazovanje ni strucnost.Opet ako toliko zelite slavu potrebno je da nekako ispunjavate jedan od ova cetiri uslova ili poslednji 5)Da imate dovoljno novca kako bi platili sopstveni album ili izdali i promovisali sopstvenu knjigu ili pak platili sopstvenu ulogu.Da li se zaista samo na ove nacine moze postati slavan u Srbiji?
Uz zahvalnost sto ste i ovoga jutra bili samnom pozdravljam Vas i pisem Vam recept.
Jagnjetina sa kaparom
Jagnjece snicle,sok od limuna,so,biber,brasno,seckani persun,kapari,krompiri
Krckati snicle i krompire u tiganju sa vodom i soli.Skoniti kada se skuva i odrzavati toplotu.Pomesati brasno i hladnu vodu te dodati smesi u kojoj se kuvalo meso.Kuvati dok ne prokljuca a onda smanjiti vatru.Dodati kapar,sok od limuna i persun.Kasikom prelivati preko snicli.Sluziti sa krompirima.
Prijatno!!!
Voli Vas Vasa Tanjana!!!
Pisala sam i dok sam bila zaposlena.Bila sam zaposlena dok sam bila u braku.Onda kada se moj zivot jos uvek cinio relativno srecnim i spunjenim.Onda je dosla rastava(razvod jos uvek nije).Zatim sam pozelela da promenim posao.Sada medjutim shvatam da je i to(kao uostalom i mnogo toga drugog u Srbiji nemoguca misija.Setila sam se koliko mi je vremena,zivaca i veza trebalo da pronadjem i onaj prvi.Na koliko sam ispraznih razgovora odlazila kod poslodavaca koji su vec unapred imali odabranog kandidata a konkurs odrzavali tek radi reda.Setila sam se koliko "poslova" koji su "poslodavci" nudili su se svodili na obilazenje stanova i napadanje ljudi po ulici ne bi li im utrampili neki sumnjivi proizvod.Zatim sam se setila kakvi medjuljudski (ili bolje da kazem ne ljudski) odnosi vladaju u firmi .Kako danas u Srbiji zaista pronaci posao?Pitam ja Vas.Sto se mene tice poznajem nekoliko nacina .1)DOBRA VEZA sada vise nije potrebna dobra preporuka vec direktna veza po mogucstvu da su Vam otac ili majka na visim polozajima 2)Uclanjenje u stranku(kao aktivan clan).Sada, i tu ce Vam biti potrebna nekakva veza jer ni tamo vise ne zaposljavaju na lepe oci.3)Novac (tu naravno samo spadaju vece svote uz uslov da dobro poznajete osobe kojima dajete novac.4)POSTATI LJUBAVNICA ILI LJUBAVNIK NADREDJENOG ILI NADREDJENE.Ovaj nacin je retko izvodljiv jer ni tog predpostavljenog ne mozete da privolite ukoliko ga ne vidjate cesto i ne poznaje vas.Ovaj pak nacin cesce koriste kada vec udju u firmu.Kao sto ste primetili obrazovanje se uopste ne pominje,sposobnosti,znanje ,vestine i timski rad takodje.Kada se sve izracuna potrebno je da budete razmazeni,bez trunke morala i sa vecom kolicinom novca pa da uspete u ovoj nemogucoj misiji i nadjete posao u Srbiji.
Posto ste verovatno nervozni zbog trazenja posla predpostavljam da ce Vam vise prijati nekakv koktel od rucka.U to ime odacu Vam sastojke mog omiljenog koktela pinakolade.
Liker od kokosa(ili malibu)
Sok od ananasa
Rum
Sve sastojke izmiksati u sejkeru.Po zelji dodati led i slag.
Ziveli!
Voli Vas Vasa Tanjana!!!
Dragi moji,
Hladno decembarsko jutro.Izlazim na terasu ne bi li udahnula miris okolone.Kraja u kome sam provela punih deset godina tokom kojih se zaista svasta desavalo.Citav jedan zivot.Upravo u ovom stanu sam zivela onim slatkim devojackim zivotom odvojena od roditelja,u njemu sam provela prvu bracnu noc,trudnocu.U njega sa po prvi put dovela svoje dete.Pogadjate.Juce sam dala konacnu ponudu za stan i prodavci su je prihvatili.Izgleda da jedino ja ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da vise necu ziveti u ovom stanu.Podsecam sebe da treba da prestanem da se vezujem za osobe,gradove,stanove.Da treba da pustim zivot da ide svojim tokom.Sada kada sam konacno shvatila da je sa mojim brakom gotovo shvatam da verovatno nikada nec umoci da se pomirim sa tim.Znate li zbog cega?Zato sto sam tokom njega neprestano imala onaj glupi osecaj siugrnosti .Mislila sam nista ali bas nista ne moze da dovede do raskida.Ali moj(jos uvek ne bivsi) muz izgleda nije bio istog misljenja.Zasigurno jednoga dana necu moci da izdam knjigu KAKO SACUVATI BRAK ali cu definitivno moci da savetujem sta u braku ne treba ciniti.U proteklih nekoliko nedelja predstava koju sam imala o sopstvenom zivotu rasprsila se poput vaze koja se obila o plocice a njeni sitni delici se rasuli po citavom stanu.Savetuju mi da budem jaka.Ali ne mogu.Mozda je potrebno da prodje izvesno vreme da bih ponovo dobila krila i vinula se u oblake u potrazi za sopstvenim snovima.Mozda ih vise nikada necu ni dobiti.Jedino sto mi preostaje jeste da nastavim da zivim nosena vetrom sudbine.Napokon stan sam zamenila,potreban mi je novi posao.Novi muz svakako nije.Verovatno cete se sloziti samnom da je razvod pravo vreme za velike promene.Napokon,tu je moje neverovatno slatko dete ,za njega se vredi boriti cak i kada su nam koplja spustena.
Za kraj Vam ostavljam jednostavan recept.
Pile sa jogurtom
Potrebno:
Glavica crnog luka
Pile
Pirinac
Jogurt
Pile proprziti na luku zatim ga staviti u vatrostalnu ciniju zajedno sa pirincem i preliti jogurtom.Peci oko sat vremena u vreloj rerni.
Prijatno!
Voli Vas Vasa Tanjana!
Dragi moji
Nedeljno popodne.Prstom nervozno tipkam dugme na daljinskom upravljacu ne bih li promenila sto vise kanala.A onda,paznju mi privuce kao i uvek moja "omiljena"televizija pink i dve gospodje koje redovno sede zavaljene u foteljama i pametuju o knjizevnosti u Srbiji.Isidora Bjelica i Vesna Radusinovic.Uvek strasno puno rade(samo neznam kada toliko stignu jer se ne skidaju sa tv ekrana),uvek su pune ideja(iako su obicno prekopirane) i uvek su neverovatno srecne i zadovoljne.Zatim primecujem,danas skoro svaka poznata licnost u Srbiji izdaje knjigu.Da li je i koliko novopecena spisateljica knjiga procitala u zivotu nije niti malo bitno.Bitne su frizure i sminka koje krase njihove glave na stranicama knjiga koje su napisali.Pojavljuju se na sajmovima,potpisuju knjige,prave promocije istih i sve je u savrsenom redu.Ukoliko ste citali moje predhodne blogove shvatili ste da neprestano pisem.Zaprvo ne prodje ni dan da ne uzmem papir i olovku u ruke(staromodna sam sta cu).Sta sam dobila kao rezultat toga?Deset napisanih neobjavljenih romana i kritiku majke i mog(jos uvek ne bivseg)supruga da puno pisem a da to ne vodi nicemu.Sada Vas pitam sta je potrebno pa da se u Srbiji objavi knjiga?Da li je kao i za sve ostalo potrebno da su vam otac i majka poznate medijske(ili uticajne) licnosti koji podrzavaju vasu novopecenu karijeru ili pak nekoliko desetina hiljada za Vasu prvu knjigu koje vam(verujte mi) ne garantuju da cete objaviti vase cedo.Izgleda da zivimo u vremenu kada nije nikakva mudrost napisati knjigu vec objaviti je i dobro je promovisati.
Ovom prilikom zelim da Vam se zahvalim na neverovatnom odzivu citanosti za moj jutrosnji tekst NOVI MODEL BRAKA bas kao i na iskrenim savetima upucenim na moju adresu.
Mislite ovoga puta sam prestala da Vas davim sa svojim(jos uvek ne bivsim) suprugom.Reci cu Vam samo nesto.Konacno sam pronasla stan za svoje dete i sebe,verujuci da ce se jednoga dana vratiti.Da bi mi srce bilo na mestu pozvala sam ga u poruci da dodje i pogleda ga.Njegova poruka bila je kratka i jasna.Ne mogu-pisalo je na ekranu.A onda sam shvatila da vise ne prepoznajem osobu za koju sam se udala.Bio je to neki sasvim drugi covek.Onda shvatih,mozda sam ja samo mislila da sam se udala za osobu kakvu sam stvorila u sospstvenoj glavi.Mozda se sudbina opet samo grubo poigrala sa mojim zivotom.Mozda jednostavno ,bas kao sto ste me savetovali ne treba da prezivljavam razvod vec pustim da on prodje i nastojim da uzivam u sitnicama koje zivot znace.Mozda treba sebi da kazem gotovo je,podignem glavu i nastavim da koracam.
Recep za nedeljno popodne je za jelo koje se zove ratotuli.
Potrebno
Beli luk
Crni luk
Tikvice
Paprike
Paradajz
maslinovo ulje,so biber
Iseci krompir,crni luk,tikvice i paprike.Staviti u tiganj za vrelimm uljem.Iseci beli luk i paradajz i staviti u tiganj.Zaciniti,pokriti i ostaviti da se krcka 40 min.Zatim otkriti i ostaviti da se krcka naslaboj vatri dok veci deo tecnosti ne ispari.
Prijatno!!!
Voli Vas Vasa Tanjana!
Dragi moji
Da li ste gledali drugi deo filma "Sex i grad"?Deo u kome Zverka predlaze Keri da svake nedelje uzmu oduska po dva dana koja ce provesti u razlicitim stanovima?U vreme kada sam ga ja gledala jos uvek sam zivela sa svojim (jos uvek ne bivsim) muzem i brinula se o deteteu od nekoliko meseci.Da li treba da napominjem da citavog dana nisam uspela da sednem ni po minut.Pisala bih izjutra u pet pre nego sto se svi probude a ako bih nekada imala srece pogledala bih film uvece,kada je moj (jos uvek ne bivsi)odlazio da radi privatno a dete leglo da spava.U momentima kada mi je obrok za stolom predstavljao luksuz (obicno sam jela samo u letu)pomislila sam kako to nije losa ideja.Dati sebi oduska 2 dana ,posvetiti se sebi a onda se vratiti partneru svez i regenerisan.Nekon vise od mesec ipo razdvojenosti moj (jos uvek ne bivsi) mi je predlozio da dete bude kod mene(sto se naravno podrazumeva na drugacije ne bih nikada ni pristala),da dolazi svakoga dana da se poigra sa njim,za vikende da se dogovorimo a da svake veceri on spava u drugom stanu.Poruka je otprilike glasila da ce sve biti isto samo da ja necu imati vise briga o njemu.Pitam se,da li je to nekakav novi model braka koji ce mozda slediti mladje generacije?Da li moj(jos uvek ne bivsi)zna da upravo ta "briga" predstavlja i cini brak?Da li brakovi tako zaista mogu da funkcionisu,narocito ako parovi imaju i malo dete?Da li bi na tako nesto trebala da pristanem?Mama od najbolje prijateljice mi je ispricala slicnu,tuznu pricu o razvodu njenih roditelja.NJen otac je dolazio svakoga dana samo u pocetku da bi se kasnije ti dolasci sasvim proredili i sveli na vidjanje cak i jedanput godisnje.Ne kritikujem svog jos uvek ne bivseg)supruga samo nisam sigurna da li je njegov predlog izvodljiv.Mozda bi trebalo da uvedemo tih dan,dva razdvojenosti ,mozda bi trebalo da prihvatimo sve te nove modele braka.Ali pre svega sam misljenja da bi pre nego sto odlucimo da se vencamo trebalo da dobro shvatimo samu sustinu braka.Ostati zajedno u bolesti i zdravlju. U dobru ili zlu.Napokon zar to nije ono sto cini jedan brak?
Uz zahvalnost sto ste i ovoga jutra podelili samnom misli ostavljam Vam jedan recept za lagano jelo.
Mediteranski bakalar
Fileti bakalara
Maslac
crni luk
beli luk
paradajz
sok od paradajza
tikvice
majoran
so,biber,ulje
Proprziti iseckani crni i beli luk na ulju pa dodati seckani paradajz,sok od paradajza i tikvice.Filete od bakalara iseci na kocke i staviti ih u posudu sa pecenje pa prekriti smesom od povrca i maslacem,zaciniti i peci u vreloj rerni.
Prijatno!!!
Voli Vas Vasa Tanjana!
Dragi moji
Hladan vetar mi se uvlaci u kosti dok lutam izgubljenog pogleda zeleci da prekratim jos jedan dosadan i dug dan.Shvatih,proslo je gotovo dva meseca od kako se nalazim u ovoj agoniji.Od kako se moj(jos uvek ne bivsi) muz spakovao i otisao.Za citava ta dva protekla meseca zaboravila sam da se smejem,da uzivam u jelu,da se radujem sitnicama koje zivot znace.Zaboravila sam da se nadam.Da verujem.A zivot je isuvise kratak i kako je prvi komentator moga prvoga bloga napisao ne ceka ni mene ni njega.Zivot nas gazi.Sada shvatam.Nista se vise ne moze toliko promeniti na bolje.Moze biti drugacije.Mogu se pomiriti sa tim ali bolje ne moze biti.Pre neki dan sam kopala po ormaru u zelji da ga sto vise ispraznim i nasla moj tinejdzerski dnevnik sa listom zelja.Pogadjate gotovo se nijedna od tih zelja nije ostvarila a one koje jesu su se rasprsile.Pa se pitam:kada pocinjemo da se odricemo stvari zapisanih u tinejdzerskim listama zelja i shvatamo da se one ne mogu ostvariti?Kada prestajemo da verujemo da se one mogu ostvariti?Kada pocinjemo da zivimo prosecim,obicnim zivotima odrasle osobe ?Reci cu Vam kada,onda kada predamo baklju nasim potomcima .Naucimo ih da se nikada ne odricu svojih snova kao sto smo to mi ucinili.
Elem pomenutog gospodina komentatora sam usled misljenja da mnogo pametuje upitala da li se ikada nalazio u braku kada tako pise.Odgovorio mi je da jeste,u srecnom braku.Ovom prilikom ga pozdravljam kao i sve moje ostale citaoce i zelim mu da i ostane u srecnom braku kada vec ja nisam mogla.Svaki njegov savet cu rado prihvatiti i poslusati.Bas kao i Vas dragi moji citaoci.
Do tada jedino sto mi jos preostaje jeste da vas obradujem jos jednim receptom.
Snicle na Italijanski nacin
svinjske snicle(po zelji)
paradajz
mocarela
svez bosiljak
beli luk,so.biber
Beli luk iseckati i proprziti.Dodati snicle i krckati.Preko svake snicke dodati veliki kolut paradjza i zaciniti.Staviti lisce bosiljka na paradajz i prekriti kriskama mocarele.Prekriti folijom i peci dok paradajz ne postane topao a sir se ne otopi.
Prijatno!!!
Voli Vas Vasa Tanjana!
Dragi moji
Nakon sto su me citavog jutra pratili kosmari i nesanica poput nekakvih senki resila sam da se najpre obratim Vama.Ali gle cuda.Sve do sada nisam uspela da se konektujem na net.Izgleda da se neko poigrava mojim zivcima kao zicama na gitari.Dok sam bila mladja imala sam obicaj da kada je vedro nebo dugo sedim i sa prozora posmatram zvezde.Cinjenica da nismo samo u svemiru i da postoji jos toliko toga sto nismo do sada otkrili pomalo je ublazavala moje tadasnje decje i tinejdzerske brige i cinila ih nekako sitnijim.Bas kao sto mi, ljudi, izgledamo iz svemira.Sitni poput nekakve prasine.Potpuno beznacajni. Kao i nasi problemi koje nekada preuvelicavamo a koji vremenom nestaju poput kapi kise na asfaltu nakon sto ih otera sunce.Verovala sam da je negde tamo ,u zvezdama zapisana nasa sudbina.Opet,naivno sam verovala da jos uvek mogu da osvojim citav svet samo ako se dovoljno potrudim da to ucinim.Sada znam da nije tako.Sudbina verovatno jeste negde zapisana ali sta god mi ucinili i koliko god pokusavali tesko da cemo uspeti da je promenimo.Nekada je bolje pomiriti se sa tom cinjenicom nego nastaviti da se borimo.Na posletku,zar pametniji uvekne popusta?
Za ovo hladno jutro pisem Vam jednostavan recept.Ukoliko imate srece napravite ove carobne ustipke osobi koju volite i koja je kraj Vas,ako imate dete napravite ga njemu(svesni ste da Vam je ono najveca sreca i da ne treba da bude pohlepni i trazite jos).Ukoliko ste pak sami napravite ih sebi.Covek najpre treba da nauci da zivi sam sa sobom pa onda da se usudi da ucini sa nekim drugim.
Ustipci
Potrebno"
2 jajeta
nekoliko kasika brasna
so,ulje,prasak za pecivo
pavlaka
Sve sastojke umutiti pa pd njih napraviti loptice i peci u vrelom ulju.Sluziti uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!!!
Voli Vas Vasa Tanjana
Dragi moji
Da li ste i Vi kao i ja dok ste bili mladji zamisljali da tamo negde postoji osoba sa kojom bi ste se savrseno slagali i proveli ostatak svoga zivota?Za koliko njih u zivotu smo na pocetku,kada smo ih upoznali pomislili da je upravo on ili ona ta?Mozda ste imali srece da Vam se tako nesto dogodi jedanput u zivotu mozda jos uvek cekate na nju.A mozda su te, u vasoj glavi ,"savrsene"osobe sa godinama polako ustupale mesto obicni smrtnicima a njihovi epiteti se plagano gubili jedan po jedan sve dok niste shvatili da se nalazite u vezi sa osobom koja je potpuno razlicita od one koje ste citavog zivota zamisljali a opet ste uvereni da je bas on/ona ta.Kao sto sam vec napomenula vecina romana moderne knjizevnosti se bavi pitanjem kako pronaci i uhvatiti gospodina pravog.Niko od pisaca ne deli savete kako ga zadrzati.Pitate se da li sam ga ja pronasla?Istina je da sam mislila da jesam.Sada smo se rastavili(jos uvek ne zvanicno).I jedino sto mogu da Vam savetujem nije da prestanete da se nadate vec da uradite upravo suprutno.Nadajte se,mastarite,verujte.Napokon zar nas upravo to ne odrzava u zivotu?
Ovog popodneva vam poklanjam razgovor izmedju dve glavne junakinje moga romana "Pariz na poklon".
"Cini se kao dobar momak"mudrovala je Gabrijela."I jeste samo..."Venesa je oklevala."Moje se sve veze na posletku nekako glupo zavrse" "To govoris samo zato sto jos uvek nisi srela onog pravog" "Da li ti zaista verujes u to?Da li zaista verujes da tamo negde postoji gospodin pravi ili je on samo izmisljen ne bi li bio glavni junak romanticnih romana i filmova?Uostalom ti si udata.da li je tvoj muz onaj pravi?"Gabrijela je ponovo skrenula pogled.To nije bilo pitanje koje je zelela da joj Venesa postavi.Da joj iko postavi.Mozda upravo zbog toga sto ni sama nije znala odgovor na njega."Neznam.To je tesko pitanje" resila je da bude iskrena."Dobro,ali kada si se udavala mislila si da je onaj pravi.Zar ne?Zar svi koji se vencavaju ne misle to?" "Mozda.Samo sto u braku nije sve tako prosto,znas.Kada odlucis da se vencas sa nekim tu je ukljuceno dosta aspekata..." "Gabrijela dosta!Pitala sam te samo jedno jednostavno pitanje;Da li si za svoga muza kada si se udavala mislila da je onaj pravi?Nema tu nikakvih aspekata.Prosto je.Znas ili ne znas!""Opet govoris kao da si bila u braku" "A ti kao da nisi"! Venesa je uzvratila istom merom."Dobro.Mislila sam.Ali bracni zivot nije onakav kakvim ga zamisljaju devojke".Venesa je glasno uzdahnula."Onda zar nije bolje prepustiti se sopstvenim mastarijama nego dozvoliti drugima da upravljaju njima" "Sta zelis da kazes?" "Zar nije bolje da se nikada ne vencavamo"?prkosno je upitala Venesa koja je ustala i stavila ruke na bokove.
Pita sa mesom
400 gr mlevenog mesa
500gr kora za pitu
2 jaja
kisela voda
so,vegeta,biber
Kore podeliti na tri dela pa poprskati vrelim uljem.Meso predhodno izdinstati na ulju i seckanoj glavici crnog luka .Zatim redjati na kore.Pomesati kiselu vodu sa jajima pa preliti pitu i peci 50 min na 180 stepeni.
Prijatno!!!
Voli Vas Vasa Tanjana!
Dragi moji
Ovoga jutra cu Vas samo za trenutak postedeti moje tuzne price zbog koje sam i odpocela pisanje ovih blogova-svog razvoda.Sinoc sam priustila sebi nesto luksuza u slobodnom vremenu i odlucila se da se upustim i ja u taj toliko dramatican potez te prokrstarim facebook-om.Kako odoleti izazovu?Samo jedan potez i svi su bili tu.Jedan klik i eto ih ,na ekranu se pojavljuju bivsi prijatelji,simpatije,ljubavi.Iskreno bilo je pomalo zanimljivo da se tinejdzeri i mladici(kakvi su jos uvek bili u mom secanju) pretvaraju o ozenjene,poslovne ljude.Znate li sta sam otkrila?Oni koji su bili najveci zavodnici su se izgleda prvi ozenili i dobili decu.Oni koji su vecito bili nedostupni i u ozbiljnim vezama su jos uvek slobodni.Pogled mi se zaustavio na mojoj prvoj simpatiji iz treceg razreda.Da nema tako karakteristicno ime i prezime te je registrovan jedini pod njim ne bih ga ni prepoznala.Od nekadasnjeg cupavog decaka ostao je samo smekerski izraz lica.Zivi i radi u Americi.Jos uvek se nije ozenio.Zatim sam nakon manjeg prekopavanja po sopstvenim secanjima shvatila da sam zaboravila kako je ozgledao u sedmom ili osmom razredu kada su na scenu stupile nove simpatije.Secala sam ga se onako kako sam zelela-iskljucivo kao trecaka.Da li je nas mozak zaista programiran da u fajlovima cuva samo ono cega zelimo da se secamo a vremenom brise ono sto smo zeleli da se zaboravi?A onda,jos jedan klik i eto ga tu je.Moj (jos uvek ne bivsi)muz.Status:ozenjen.Slika:zajednicka.Izgleda da smo u ovom virtuelnom svetu jos uvek bili tu i zajedno.Tada shvatam.On je otac moga deteta i moj muz.Neki duhovi jednostavno ne mogu vremenom isceznuti.Ostaju zauvek prsutni u nasim zivotima.
Uz neizmernu zahvalnost sto ste i ovoga jutra podelili samnom moja osecanja,dosledna sebi delim sa Vama i jednostavan recept za bruskete.
Potrebno
Francuski hleb
2 cena belog luka
malo maslinovog ulja
1 veci paradajz
mocarela sir
persun(u prahu)
Hleb iseci na kriske i prepeci u tosteru ili na ringli.Cenove belog luka prepoloviti pa utrljati u njega.Zatim ga premezati maslinovim uljem.Posebno iseckati na kockice paradjz i mocarelu pa staviti preko kriski hleba .Preko njih staviti persun.
Prijatno!!!
Voli Vas Vasa Tanjana
| « | Decembar 2010 | » | ||||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||